WOOD LIKE - HUNGEXPO

WOOD LIKE

WOOD LIKE workshop

Wood Like. Fa? – Szeretem! A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhatunk. Sőt még ennél is több: olyan DIY workshopok sorozata, amelyeken laikusok és az asztalos szakmával közelebbről is megismerkedni vágyók alkothatnak közösen.

A Fabunió és az OTTHONDesign Ősz újra bemutatkozási és értékesítési lehetőséget biztosít pályakezdő fa -és bútoripari szakembereknek.  A kiállítás mottója: „Hazaiak, fiatalok, tehetségesek és most megmutatják, mit tud a kreatív faipar. Ismerkedj, beszélgess, vigyél haza magyar bútort!”

Kiállítóink:

  • Cserba Anna
  • Dávid Nóra – Econor Design
  • Elek Ágnes
  • youHU! – Kiss Dorottya és Horváth Szabolcs István
  • Multipraktik és Krémer Zoltán
  • Nagy Gábor István – Geszt Műhely
  • Sáfrány Albert

Cserba Anna

Cserba Anna 2021-ben szerezte meg formatervező művész mesterdiplomáját a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, ezt követően Dániában végezte szakmai gyakorlatát a Normann Copenhagen designmárkánál. Projektjeiben nagy hangsúlyt fektet a technológiai lehetőségek tanulmányozására, a tradíció és innováció közti egyensúly megtalálására. Intuitív megközelítésének köszönhetően olyan tárgyakat hoz létre, melyeket az adott körülmények, funkcionális igények és személyes, emberi kötődések formálnak. Célja, hogy ezek időtállóságuk és érzelmi kötődésük miatt generációról generációra szálljanak. Tárgyai karakterének kulcsa az őszinte egyszerűségben és kifejező részletekben rejlik.

Dávid Nóra és az Econor Design

Az Econor Design célja, hogy új életciklust biztosítson a már nem használt anyagoknak, ezáltal minden termék alapanyaga újrahasznosított és ismételten újrahasznosítható. A PEAKS asztal kétféleképpen használható, hajókonténer-raklapokból készül, megőrizve az anyag eredeti jegyeit.

Elek Ágnes

Elek Ágnes textiltervező művész 2013-ban, a diplomamunkája során  kezdett el a kerékpárok belső gumijával mint alapanyaggal foglalkozni. A hálózatokat és azok rendszereit megismerve hozott létre belőlük különböző struktúrákat. A diplomamunka után tovább kísérletezett, hogy kézzelfogható tárgyakon is megjelenhessenek ezek a gumiból készült szövetek. 2017-ben készítette el a „Terülj, terülj asztalkám”-at, az első munkáját, ahol a gumit és a fát ötvözve megtapasztalta a két anyag kölcsönhatását, a biciklibelső-gumi teherbírását, időtállóságát. Ezeket a tapasztalásokat felhasználva alakította ki, és hozta létre a hét részből álló irodai tároló kollekciót, amelyekhez az általa megtervezett famunkákat Nagy Gábor István, a Geszt Műhely alapítója készítette el.

Nagy Gábor István és a Geszt Műhely

Nagy Gábor István mindig is szeretett kézzelfogható dolgokat alkotni, és a kihívásokban leli szakmai örömét. Kedveli az egyedi megoldásokat, a praktikum és a forma együttesében hisz.

Az Átvilágító asztal egy speciális funkcióval ellátott fiókos tölgyfaíróasztal. Specialitása az asztal lapjába épített, állítható fényerejű világító panel, mely által kalligráfiához használt sorvezetők, sablonok átvilágítására, illetve gyerekek grafomotoros készségeinek fejlesztésére is alkalmas. Az asztallap alatt helyet kapott egy nagyméretű fiók, amit az egyedi fejlesztésű, az előlap síkjába záródó fogantyúval lehet kinyitni.

Multipraktik és Krémer Zoltán!

A Multipraktik magas minőségű rétegelt lemezeket készít egyedi megrendelések alapján. A megrendelő elképzelése alapján összeállított lemezek összetétele és vastagsága a végtelenségig variálható, termékeik kielégítik a legmagasabb minőségi és esztétikai igényeket is. Tavasszal a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Formatervező szakával közösen szervezett experimentális kurzus keretén belül ismerkedtek meg Krémer Zoltánnal, a Permutations bútorcsalád megszületése közös munkájuk eredménye.

A moduláris fali elemekből építkező együttes a tárolási funkciókkal párhuzamosan, markáns vizuális hatással is bíró fali panelként is értelmezhető. Lényegi elemeik a színes fa furnérok felhasználásával épített, majd felületi marásokkal barázdált frontok, melyek vibráló, mozaikszerű mintákat alkotva nyújtanak egyedülállóan izgalmas vizuális és taktikus élményt.

Sáfrány Albert

Sáfrány Albert hite szerint minél több mindenhez ért az ember, annál  jobban átlátja a dolgokat. Albert eredetileg szakács, de dolgozott már  az építőiparban is, majd egy OKJ-s képzés keretein belül asztalos  végzettséget szerzett. Célja, hogy boldoggá tegye azokat, akiknek  bútorokat készít, és mindeközben folyamatosan tudjon fejlődni. 

Fontosnak tartja és szereti az újrahasznosítást, így szívesen készít  szinte bármiből egy új bútort vagy használati tárgyat. Kiállítási tárgya  egy, a papája kertjéből kivágott diófából készült, ami több mint húsz  évet várt rá a padláson. Ezt a nemes anyagot párosította Budapest  gördeszkásainak néhány törött lapjával.

Kiss Dorottya, Horváth Szabolcs és a youHU!

Amikor a minőségi italok és a tárgykultúra iránti lelkesedés találkozik,  az a youHU! design terepe! Az izgalmas dekantálóktól az egyedi  ital-installációkon át a szuper praktikus kóstoltató standokig széles  skálán mozognak a projektjeink, de közös bennük a használói élmény  és a természetes, nemes anyagok előtérbe helyezése.