SZETT - Szőnyegtervezők Társasága - HUNGEXPO

SZETT – Szőnyegtervezők Társasága

A SZETT missziója a kortárs magyar szőnyegtervezés unikális világának erősítése. A képzett designerek termékeiket egyedi és sorozatgyártásban saját maguk vagy gyártókkal együttműködve készítik el. A szőnyegtervezés sokszínűségét, szépségét, innovatív eredményeit hivatottak képviselni.
www.szettrugart.com

BUKLÉ
Kézi tafting műhely

A SZETT tervező művészei ismét egy érdekes bemutatót tartanak az OTTHONDesign Ősz keretén belül kialakított műhelyben. Ezúttal a tafting technika buklé tűzését ismerik meg a látogatók. Nem csak bepillantást nyernek abba a folyamatba, hogyan vált egy régi hímzési módszer napjaink kedvelt szőnyegkészítési technikájává, hanem ki is próbálhatnak egy-egy tűzést. Az elkészült alkotásokat, amelyből párna, falikép, szőnyeg lesz vasárnap kisorsolják a műhely látogatók között.

TERVEZŐK

BOKÁNYI NÓRA TEXTILE
Termékei megálmodása és kivitelezése során legtöbbször használaton kívüli anyagokat hasznosít, kiemeli őket passzivitásukból és aktivizálja azokat egy új textil felületen. Meglévő készletekből, szabászat által leesett darabokból is építkezik. Minden alkotásával az ember, a természet és a tárgyak világának tiszteletét helyezi előtérbe.
www.bokanyi.hu

DREAMING THREADS
Textiljeik a kortárs design iránti elkötelezettségükről és a textilkészítés iránti szenvedélyükről mesélnek. Magukon viselik a népművészet értékes elemeit, a tervezésben rejlő játékosságot és a színek nyújtotta felszabadultságot. Olyan plasztikus, puha és színes textileket alkotnak az otthonok számára, melyekkel öröm együtt élni. Szőnyegeiken és lakástextiljeiken a tradicionális magyar népi motívumokat ötvözik a kortárs designnal.
dreamingthreads.com

FANNER&COA FANNER&Co
Fenntartható alternatívát kínál az esztétikában és egyedi méretekben nem bővelkedő ágyneműhuzat kínálatra. A saját tervezésű mintáik környezetkímélő eljárással kerülnek a prémium minőségű pamutvászon alapanyagra, ami az egyik legtermészetesebb érzést nyújtja a bőrnek alvás közben. A termékpalettán megtalálhatóak még különböző kézzel készült díszpárnák, amik színeiben tökéletesen kiegészítik az ágyneműket.
www.facebook.com/fannerandco

KOMONKA
A KOMONKA Textile tervezője Kovács Móni. Kézzel szőtt textiljeit az egyedi felületi megmunkálás és a különleges anyaghasználat jellemzi. Fémtextil kollekciójával a naturát kívánja leképezni, melyet a fényes és a matt, a puha és a kemény felületek ütköztetésével ér el. A fém szálak fénye és a pamut fonalak találkozása különleges fényjátékot hoz létre, mely a nap ragyogását, a víz tisztaságát idézi meg az otthon zárt falai között. A textilek mindegyike egyedi és az adott tér arculatához illeszkedő. https://komonka.hu/

LVG TEXTILE ART AND DESIGN
Az egyedi tervezésű szőnyeg, függöny, párna, falikép a tér ékessége lesz, nemcsak tökéletesen illeszkedik világodhoz, hanem kézzelfogható remekmű, amelyet érezhetsz és láthatsz nap mint nap, és amely műalkotássá varázsolja padlódat, faladat. A Lőrincz V. Gabi tervező művész nevével fémjelzett LVG Textile Art and Design márka különleges alkalmakra is tervez szőnyeget: esküvőkre, születésre, jelentős évfordulókra, események megörökítésére.
www.lvgtextileart.com

VIVOID
A VIVOID termékei akusztikai falburkolatok, faliszőnyegek, falpanelek, párnák és egyéb design elemek – moduláris technikával képzett textil struktúrák felhasználásával. A VIVOID az angol ’vivid’ és a kövirózsafélék latin neve, a ’sempervivoidea’ (jelentése: örökké élő) szavakból származtatott fantáziaszó, ami hűen tükrözi a márka esszenciáját: a természet formavilágából inspirálódó, egyszerre geometrikus és mégis organikus design, ami a természetet idézi meg a belső terekben. Elsődleges alapanyaga az élő, természetes gyapjúfilc. https://www.facebook.com/vivoid.hu

Módra Bettina
Alkotóként a felfedezés és folyamatos megújulás a fő inspirációm, amikkel mindig különböző területekre fókuszálhatok. Foglalkozom természetművészettel is, ahol leginkább helyspecifikus installációkat hozok létre egyénileg és teamben. A textiltervezés területén főként szőnyegeket tervezek, melyeknek egy részét magam készítem, egy részét magyar textilműhelyekkel együttműködve kiviteleztetek.
https://bettinamodra.com/

Komár Sabrina
Textiltervezéseim során szívesen ütköztetem a hagyományost a modernnel, ezzel is reflektálva a világra, amelyben élünk. Legfőbb inspirációs forrásom önmagam vagyok, az érzéseim, élményeim, a világról és önmagamról alkotott gondolataim. Főként természetes alapanyagokkal dolgozok, és szívesen kísérletezem alternatív anyagokkal, megoldásokkal is, pl. folyamatosan kísérletezem bakteriális cellulózzal.
www.komarsabrina.hu

Lőrincz Lili Hanna
Lőrincz Lili Hanna munkáiban mindig is nagy szerepet töltött be a színekkel és textúrákkal való játék. Hagyományos és modern technikák egyaránt szeret alkalmazni, mint például a hímzés vagy a horgolás, ugyanakkor az elmúlt években ipari nemezelt szőnyegek készítésével is foglalkozik. Alkotásai létrejöttét a természet, az egyéni tapasztalatok, a szabad és spontán önkifejezés, az alkotáson keresztüli önismeret és az elmélyülés folyamatának megélése inspirálja. https://www.facebook.com/hannalililorincz

SZABOANI
SZABOANI design a természetből inspirálódva alkotja meg lakberendezési és háztartási textiljeit. A kifinomult felülettervezés és kidolgozás egyaránt jellemzi a nagyobb lakástextileket, mint a szőnyegeket, valamint a finomabb darabokat is, mint asztali futók, ágytakarók.
www.szaboani.com