FABUNIO Design

Kiemelt szakmai partnerünk, a FABUNIO Magyar Fa- és Bútoripari Unió bútorkiállítása péntektől vasárnapig látogatható: bemutatkozik a LOOP Bútorcsalád (Árkossy Bútor Kft.) és a MATCH moduláris kanapé (Homm Bútor), melyek a Magyar Divat & Design Ügynökség design Lab inkubációs programjának támogatásával valósultak meg, valamint a Zenélő szekrény (Multipraktik).

LOOP Bútorcsalád
Gyártó: Árkossy Bútor
Tervező: Forms Design

Az Árkossy Bútor Kft. és a Forms Design közös fejlesztése a LOOP bútorcsalád, mely 12 különböző funkciójú, formatervezési szempontból egyedülálló, innovatív termékből áll.

„A LOOP bútorcsalád 100%-ban magyar, magas minőségben készült,  sorszámozott design termék. A termék sorozatgyártható, ám egyedi tervezésen alapuló bútorcsalád, amely magas hozzáadott értéket tartalmaz. Elemválasztéka  gazdag,  egyedi térelemként, tároló és,lerakó funkciókkal. A kiinduló forma lehetővé teszi asztalcsaláddal bővítését. Anyaghasználata sokféle, naturális fa, festett felületek, kárpitozott bevonatok. A termékcsalád mind anyaghasználatában, mind felületkezelésében környezettudatos. A bútorok elsődleges célpiacai a magasabb minőségi osztályba sorolt szállodák és a szálloda iparban érdekelt társaságok, azonban a termékkel szembeni elvárás, hogy feleljen meg több piaci területen is.”

A projekt a Magyar Divat & Design Ügynökség design Lab inkubációs program támogatásával valósult meg. 

MATCH moduláris kanapé
Gyártó: Varkoly Fiai Kft.
Tervező: Forms Design
Forgalmazó: hommbutor.hu – Sopron

„A Match fantázia nevű kanapéval egy jól hasznosítható ülőbútor tervezése volt a célunk, mely tükrözi a fenntarthatóságot, a magyar termelést és a tartós minőséget. Modularitásának köszönhetően a kanapé a megrendelő igényeivel együtt nőhet és változhat. Egyedi szerszám nélkül összeszerelhető és átalakítható, könnyedén adaptálható a szoba méretéhez igazodva. Nagy figyelmet fordítva a környezettudatosságra, a párnák töltőanyaga a gyártás során keletkező hab hulladékból készül. Kárpitozáshoz pedig PET palackokból előállított anyagot használunk, mely széles színválasztékkal rendelkezik.”  

Magyarország egyik legnagyobb, családi tulajdonban lévő bútoráruháza, 3000m²-es bemutatóteremmel. Több mint 1000 bútor készletről, azonnal.

A projekt a Magyar Divat & Design Ügynökség design Lab inkubációs program támogatásával valósult meg. 

Multipraktik – egyedi rétegelt lemezek

Az egyedileg készített, akár teljes vastagságban színezett rétegelt lemez a hagyományos, kereskedelemben kapható rétegelt lemezekhez hasonlóan több, egymásra merőleges szálirányú fa furnérrétegből felépített lemez. A falemez vastagsága 3 mm-től akár 4-5 cm-es vastagságig is terjedhet, a rétegek a száma a tábla illetve az egyes rétegek vastagságától függően változik. Míg a hagyományos rétegelt lemezek egyforma vastagságú, jellemzően nyír, bükk, ritkább esetben fenyő és nyár furnérokból készülnek, addig az egyedi rétegelt lemezek készítésénél akár több száz különböző fafajta, színárnyalat és vastagság közül választhatunk, így a létrejövő ragasztott táblák összetétele a végtelenségig variálható