• #
  • #

Szabó Anikó

Székesfehérváron születtem és élek, az országot keresztül-kasul járva szedem magamra a különböző élményeket és építkezem belőlük. A művésztelepek nyitottságát éppen úgy kihasználom és élvezem, mint a magányos műhelymunkákat. Középiskolás korom óta életem része a textil, egyetemi éveim során, melyet Budapesten töltöttem igyekeztem minél több területével megismerkedni a szakmának és beépíteni a különböző technikák használatát a saját művészetembe.

A legfontosabbnak a textilek megalkotása során azt tartom, hogy a felületük minél érdekesebb legyen, minél gazdagabb struktúrával rendelkezzenek. Legyen az akár mega vagy makro struktúra. Mind látvány mind érzékelés – tapintás szempontjából fontosnak tartom, hogy érdekes textileket hozzak létre és vegyem magam körül velük. A textilek szerkezete ugyan olyan hangsúlyos szempont, mint funkciójuk. Szövéseimben fontos számomra a rendszer, a követhetőség kialakítása, ám faliképeim megalkotásakor elengedem a rendszereket és csak festek a textillel. Egyaránt készítek ugyanis lakástextileket, melyek alkalmasak sorozatgyártásra és textilképeket, illetve nagyméretű textileket, melyek viszont egyedi darabok. 

Önmarketingben sose voltam azonban jó, a látvány ez esetben sokkal többet ér, mint az írott szó, így kérlek látogass el az oldalamra és nézz körül: szaboani.com

Legyen szép napod! :)

Bővebben: ITT