• #
  • #

Nyitó oldal

Design és lakberendezés ősszel is

Az építőipari fejlődés, a növekvő lakásépítési, átalakítási kedv nagy lendületet adott a hazai lakberendezés fejlődésének is. Egyre növekszik az igény a stílusosan kivitelezett, berendezett otthonok megteremtésére. A HUNGEXPO a piaci trendeket szem előtt tartva 2018-tól már ősszel is lehetőséget kínál az építkező, lakásbelső átalakítást tervezők számára, hogy a megvalósításhoz koncentrált áttekintést és ötleteket kapjanak.
2019. Október 11-13. között az OTTHONDesign Ősz kiállítás és vásár várja a lakberendezés és design iránt érdeklődőket a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

    

FÓKUSZBAN: a lakásbelső kialakítása és a design

Az elmúlt években megszokott színvonalú, a látogatók által már jól ismert, a tavaszi CONSTRUMA csokor részeként hét éve sikeres OTTHONDesign kiállítást továbbfejlesztve, új megoldásokkal, partnerekkel és programokkal kiegészítve indult útjára 2018. őszén. Az ősz a frissen elkészült vagy épp most birtokba vett, esetleg még csak tervezett otthonok belső kialakításának vagy a már régóta meglévő felfrissítésének egyik fő szezonja, így bizonyára sokak számára adhat inspirációt.

VISSZATEKINTÉS

 

EZEK VOLTAK A PROGRAMOK 2018-ban

INNOVÁCIÓ – OTTHON

A kiállítók színvonalas standjai mellett a rendezvény egyik kiemelt látványossága az Innováció – Otthon stand volt, ahol mini enteriőrökkel, előadásokkal és lakberendezési tanácsadással várták a látogatókat, ötletet adva egy-egy stílus, hangulat megteremtéséhez. Különböző helyiségek, többféle stílus, változatos termékkörök a fürdőszobától a nappaliig. Együttműködő partnerünk a Style & Home Kft, partnercégei impozáns bemutatóval készültek az enteriőrökön keresztül. Az innovatív enteriőrökhöz kapcsolódóan kerekasztal beszélgetések, továbbá lakberendezési tanácsadás is várta az érdeklődőket.

              

  Bővebb információ: ITT  
  Bővebb információ: ITT  
  Bővebb információ: ITT  

STRATÉGIA PARTNERÜNK volt 2018-ban: Design Hét Budapest

Az őszi rendezvényen nagyobb hangsúlyt kapott a lakberendezés design vetülete. Ennek egyik biztosítéka, hogy a kiállítás stratégiai partnerségre lépett az idén 15 éves Design Hét Budapesttel. Az együttműködés egyik „gyermeke” a Pure Design projekt, mely olyan fiatal hazai bútortervezők számára kínál önálló bemutatkozási lehetőséget, akik már eljutottak brand építésük azon szakaszába, hogy termékeikkel készek az önálló megmérettetésre, piacra lépésre, vagy a korábbinál szélesebb közönség számára termékeik értékesítésére. A Pure Design szigeten a Design Hét Budapest is képviseltette magát.

              

HOVA TOVÁBB? kreatívipari főiskolai börze a Design Hét Budapest szervezésében 

Az OTTHONDesign Ősz időben is egybeesett a Design Hét Budapest fesztivállal, így együttesen a kreatív ipar és a gazdaság összekapcsolásával még szélesebb kör ismerhette meg a hazai designereket és a design ipar újdonságait.
Az együttműködés részeként a Design Hét Budapest szervezésében a kiállításon került sor a Hova tovább? kreatívipari felsőoktatási börzére, melyen 23 oktatási intézmény vett részt és mutatta be az általuk kínált lehetőségeket. Az eseményhez kapcsolódva a Bútorszövetség első nap délelőtt egy kerekasztal beszélgetést szervezett. Bővebben: ITT

Romanian Wood Crafts programja - G pavilon, 403A

300 négyzetméteren 15 román bútorgyártó állított ki Románia kollektív standján. A bútortervezés és a gyártás új együttműködési lehetőségeiről volt szó egy dinamikus workshop keretén belül, továbbá mindhárom nap B2B meetingekre volt lehetőség, napi kétszer főző show-t nézhettek a látogatók, szombaton lifestyle bloggerek előadását hallgathatták meg, vasárnap pedig meglepetésekkel teli családi programon vehettek részt a látogatók. Bővebben: ITT

WOODLIKE Családi workshop a kiállításon

A Bútorszövetség szervezésben családi workshop is várta a látogatókat, ahol a bútorkészítés rejtelmeibe is betekinthettek, sőt saját kisbútort készíthettek, amit aztán haza is vihettek magukkal az ügyes kezű látogatók.
A Wood Like egy jól felszerelt faipari műhely, ahol néhány órára mesteremberré válhat a látogató. Szakértő fiatalok segítettek egy download design tárgy összeállításában.

Bemutatkoztak az Innowood bútortervező verseny nyertesei

A Pannon Fa- és Bútoripari Akkreditált Innovációs Klaszter a közelmúltban rendezte meg ATU59 INNOWOOD INNOVATION CAMP innovációs bútortervező alkotótáborát. Az itt született alkotások között díjakat is kiosztottak, a hat nyertes tervből pedig prototípus készült. A kiállításon megtekinthetők voltak a nyertes bútorok.

LAKÁS 2018 – Találd meg álmaid otthonát!

A kiállítással egy időben került megrendezésre a LAKÁS 2018 kiállítás, így aki még csak az álmodozás, tervezés fázisában volt, akár álmai otthonát is megtalálhatta a szomszédos pavilonban. Az OTTHONDesign Ősz kínálatából pedig akár be is rendezhette!

BABA-EXPO - Baba és gyermekruha börze

A kiállítás záró napján még egy rendezvény csatlakozott: a pesti BABA-EXPO, ami a gyermekes (vagy babát váró) családoknak szólt: minden megtalálható volt, ami a baba, mama és gyermek témakörhöz kapcsolódik. szórakozattó programokkal, játszóházzal.

HUNGAROMED - Egészségügyi és orvostechnológiai kiállítás

A HUNGEXPO másik új kiállításának zárónapján lehetőséget adtak az egészségügy iránt érdeklődő nagyközönségnek, hogy megtekintsék a kiállítást. Interaktív népegészségügyi programokkal és szűrővizsgálatokkal is várták az érdeklődőket.

Stratégiai partner:                 Szakmai partner: