• #
  • #

Kollár Franci

Október 12. szombat 11 óra Kollár Franci OTTHON-MUNKA- ÉLETMÓD kreatív tanácsadó
MoodBoardkészítés Workshop – Hogyan készíts vizuális koncepciótervet a környezeted kialakításához?

Infó az alkotóról:

Kollár Franciska lifestyle brand therapist, enteriőrstylist. Dolgozott szerkesztőként online és nyomtatott lakberendezési magazinoknál, végigkísérte számos kreatív ipari vállalkozás és startup felemelkedését, az esztétika és a vizuális kommunikáció tehát régóta jelen van a mindennapjaiban. Lifestyle brand therapistként kreatív kisvállalkozásokkal és márkákkal dolgozik együtt, segítve megtalálni a saját hangjukat.

A workshop leírása:

Élj szabadon és teremtsd meg a hozzád legjobban illő miliőt ehhez! Ébreszd fel a benned szunnyadó ötleteket!

Ugyanúgy, ahogyan a márkaépítésben, vagy egy vállalkozás felépítésében a saját életünkben is jó, ha tudatosan megtervezzük hogyan és milyen körülmények között szeretnénk élni és alkotni. Mindenki más-más kompetenciával rendelkezik és máshogyan tudja megélni a kreativitását. Ez a filozófia indította el azt a vezérfonalat, amiből megszületett az INSPIRÁCIÓ Természeztesen – Találj rá a kreativitásodra! című életmódkalauzunk, amelyben arra hívjuk fel a figyelmet, hogy bárki megragadhatja az alkalmat, hogy közelebb hozva magához a természetet nap mint nap megélje a maga csodáit. Mi abban hiszünk, hogy ha kellemes és természetközeli környezetet teremtünk magunk köré, amiben jól érezzük magunkat, akkor sokkal több lehetőségünk nyílik nyugodt és inspiratív pillanatokat megélni. Ha magunkat adhatjuk, akkor sokkal boldogabbak lehetünk, amiből később világmegváltó ötletek, izgalmas alkotások születhetnek. Nem beszélve arról, hogy az emberi kapcsolataink is más minőséget kaphatnak.

„Az otthonunkkal éppen úgy kell törődni, mint önmagunkkal. Ápolni kell, olykor felfrissíteni, akárcsak a testünket. Ne sajnáljuk az időt az otthonunk csinosítgatására, később meghálálja magát a sok befektetett ernergia. Legyen az otthonunk a menedék a világ zaja elől, ahol békére, nyugalomra lelünk. Legyenek színek az otthonunkban, és változtassuk őket könnyedén évszakról évszakra. Az egyes színeknek pszichológiai jelentésük van, másképpen hatnak ránk bizonyos helyzetekben.”

A workshopon megmutatom, hogyan állíthatjuk össze mi magunk a környezetünk vizuális koncepciótervét, azaz moodboard-ját (hangulat ábra), ami a végső formájában egységes képet alkot az elképzeléseinkről, legféltettebb álmainkról. A kreatív alkotói folyamat megértése után bárki könnyedén elboldogulhat az otthonteremés, otthoni dolgozósarok, ún. home office, munkakörnyezet kialakítása területén, hogy sokkal gördülékenyebben és problémamentesebben teljenek a hétköznapok. Ez a fajta szabad alkotás egyfajta kreatív életmód gyakorlat is egyben, amit a résztvevők a hallottak, látottak alapján otthon is meg tudnak csinálni. A workshop alatt példákat mutatok:

  • otthoni környezet,
  • home office,
  • irodai környezet

kialakítására, hogy sokkal élhetőbb, természetközelibb élettereket tervezhessenek az érdelődők. A praktikus tanácsok mellett felhívom a figyelmet azokra a sarokpontokra, amelyekre érdemes odafigyelni, hogy ne csak a mai trendeket kövessük, hanem az életmódunk részévé váljon ez a szemlélet.

Hiszen „az élet minden területén szükségük van feltöltődésre, megújulásra. Az időnk nagy részéta munkánkkal töltjük, éppen ezért nem mindegy, hogy mit milyen minőségbenés mekkora erőbedobással teszünk. Nem lehet mindenki szabadúszó, de megtalálhatja azt a fajta szabadságot és kreatív alkotói közeget, amelyben nap mint nap új gondolatokkal töltődhet fel és izgalmas élményekkel gazdagodhat.” A workshop alatt ezeket a momentumokat segítek megkeresni kreatív módszerekkel.

FRANCISKA WEBOLDALÁHOZ KATTINTS IDE!