• #
  • #

Kollár Bori

Október 11. péntek 14 óra 
Kincskoszorú: dekoráció erdei kincsekből.


Fotó: BOOOK Kiadó/Zergi Borbála 

Info az alkotóról:

Kollár Borbála gyermekei születése előtt ruhatervezőként és dekoratőrként dolgozott. 2009-ben indította Borarti nevű blogját, hogy megőrizze az emlékeit gyerekeiről, ám a weboldal csakhamar túlnőtt ezen a célon, és Bori ma már Borarti néven egy különleges alkotóműhely vezetője, ahol a gyerekek – workshopok, szülinapi zsúrok – keretében szabadon alkothatnak. A szabad alkotás mellett Bori munkásságának alappillére a környezettudatosság, illetve az újrahasznosítás fontossága és az abban rejlő lehetőségek – mindezt közel 40 izgalmas projektben meg is mutatja nemrég a BOOOK Kiadónál megjelent Alkoss szabadon! című könyvében.

A workshop leírása:

A kincskoszorú az erdei séták során összegyűjtött termésekre, levelekre, botokra, kavicsokra épül – alapanyagban tehát, az őszi erdőt járva, nem lesz hiány. Kollár Bori a projekthez egy kör alakú hímzőkeretet használ, ezekre ragasztja rá az erdei kincseket és újrahasznosított alapanyagokat. Alkotás közben megismerjük a természet, az újrahasznosítás és az alkotás összefonódásának erejét, és a szabad alkotás módszerét is. 

 

15 órától Kollár Bori dedikálja a Boook Kiadó standjánál legújabb könyvét: Alkoss szabadon – Kreatív ötlettár kicsiknek és nagyoknak c. könyvét.
A standon a kiadó többi könyve is megvásárolható. Továbbá ITT és ITT