• #
  • #

Fablab

A kiállítás három napja alatt kitelepül a FABLAB csapata egy mobil digitális műhellyel, ahol 3D nyomtató, lézervágó, speciális CNC várja mindazokat, akik saját maguknak, saját használatra alkotnának tárgyakat – némi segítséggel.

Booklet

A formatervezőként végzett Csicsics Gergő Booklet bárszéke CNC-marással készült rétegelt lemezből. Érdekessége, hogy az elemek illesztése ragasztás nélkül történik, mivel a gyártást az alapanyag vastagsághoz lehet igazítani. Bárhol, egyszerűen gyártható, ezután pedig egy gravírozható logóval személyre szabható.

“Egy, digitális gyártástechnológiákkal hatékonyan gyártható, széles körben használható ülőbútort szerettem volna alkotni. Eredetileg egy bárszéket terveztem, ami az ülőlapjáról kapta a Booklet nevet. A gyártás során derült ki, hogy az ülőlap más lábszerkezetekkel is remekül működik, így akár termékcsaláddá is bővíthető.”

LDV desk

Juhász Norbert építész és fotós által tervezett asztal egy olyan szerkezete összetett, de egyszerűen gyártható elemekből áll. Az összeszereléshez sem szerszám, sem kötőelemek nem szükséges. A design sokféleképpen alkalmazható és többféle funkciójú bútor alapjául szolgálhat. 

“Projektemet Da Vinci hídterve inspirálta - egy egyszerű rúdelemekből álló szerkezet. A pontosan gyártott aszatal önmagát tartja össze Az egyes alkatrészek formája a hulladék minimalizására törekszik, miközben átlátható és őszinte marad az asztal felépítése. A digitális gyártás lehetőséget adott számomra, hogy rövid idő alatt több prototípust is készítsek.”

7.meet

Moravcsik Borbála, formatervező MEET nevű ülőbútorával a várakozás, a pihenés és a találkozás problémáira reagál. A MEET minimális erőbefektetéssel és kreativitással változtatható a használó, a közösség illetve a hely igényei szerint. 

“A MOME-n egy egyetemi projekt keretein belül kezdtem el kutatni, milyen bútorral lehet reagálni a várakozóhelyek igényeire, ahol az ülés és az állás közötti átmenetbe kerülünk, és egyik testhelyzet sem tart huzamosabb ideig. A Bootcamp során meglévő tervemet tudtam digitális gyártásra optimalizálni.”